1. Felszerelés
 2. Szabályok
 3. Játékstílusok
 4. Árak
 5. GY.I.K.

Tippmann 98 costum:

Félautomata:

 • Egy pontos, straparightbíró és megbízható marker.
 • Másodpercenként átlagosan 1-3 golyó kilövésére képes gyorsabb ujjakkal rendelkezőknél akár 6-ra is nőhet:) Félautomata, egy ravasz húzásra egy golyó

Automata:

 • Másodpercenként 10-15 golyó kilövésére képes
 • A ravasz felengedéséig folyamatosan tüzel

Sniper:

 • Egy 16"-os csővel a célzás lényegesen pontosabbá válik,
 • a hosszú cső megvezeti a golyókat és ezzel használója a csatában megfizethetetlen előnyre tesz szert.

Proto El-Switch védőmaszk:

 • Kényelmes és jól szellőző védőmaszk párásodás-elleni, vagy thermo lencsével.

Ruházat:

 • Két részes négy színnyomásos katonai terepruha. Német és Magyar stílusú. A legkisebbtől a legnagyobb méretig. Hölgyeknek mellvédőt biztosítunk.

Festékgolyó:

 • 0.68 kaliberű vízbázisú ételfesték, szója vagy zselatin burokban.
 • A festék a ruhákból kimosható, környezetbarát és az ember számára teljesen ártalmatlan.

Egyéb felszerelés:

 • Nyakvédő, katonai kesztyű, katonai öv.

Találat:

Könyöktől és térdtől lefele ért lövés nem számít találatnak, ezen kívül minden más testrész annak számít. Ebben az esetben egyik kezet a fej fölé emelve kell jelezni a találatot. A legrövidebb úton el kell hagyni a pálya területét.

A maszk:

A maszk viselése a pályán kötelező, és amíg tart a játék csak az erre kijelölt helyen vehető le (védőháló mögött)

Csőzsák:

A csőzsák használata nullára csökkenti a vétlen találat esélyét. A paintball legalapvetőbb biztonsági eszköze. A játékidőn és játéktéren kívül a használata kötelező.

Dead Man's Talk:

A kiesett játékos nem beszél... nem ad tanácsokat... és nem oszt festékgolyót a még játékban lévő csapattársaknak :)

Manhunt (Embervadászat)

Egy különleges alakulat négy tagja ellenséges vonalak mögött rekedt. Céljuk, hogy kikerüljék a közeledő járőrcsapatot. Persze, ez koránt sem olyan egyszerű feladat, hiszen az ellenség megérezte a betolakodók jelenlétét. Továbbá az is nehezíti a feladatot hogy, ha felfedezik őket számolniuk kell a többszörös túlerővel. Bár még akkor sincs minden veszve, hiszen a két tüzér fegyvere egyidejűleg másodpercenként 20-30 golyó kilövésére is képes, ami hamar végezhet a nagy létszámú járőrcsapat több tagjával is. Innentől kezdve már csak két esélyük van a biztos halál elkerülésére. Az egyik és egyben a legnehezebb az, hogy megsemmisítsék a létszámfölényben lévő járőröket a két mesterlövész segítségével, kiknek markerük pontossága segíthet a már jól felkészült járőrök kiiktatásában. De ez a hadművelet a csapat teljesen megsemmisüléséhez vezethet. A másik lehetőség pedig az, hogy kihúzzák míg a járőrök felsőbb utasításra el nem hagyják a területet (vagyis a szimuláció ideje véget nem ér).

Röviden:

4 játékos elbújik az erdőben (2 automata, 2 sniper) a többi 2 perc után keresni kezdi őket (12-16 fő, félautomatákkal), ha lejár az idő a négyfős csapat nyer.


Capture the flag (Zászlórablás):

A két sereg már napok óta étel és ital nélkül egymással szembe halad az erdőben vállukon hordva a nemzetük zászlaját. Miután megpihennek és letáboroznak tudomást szereznek egymás jelenlétéről (ezzel kezdetét veszi a játék). A két sereg vezére rájön: ahhoz, hogy megnyerjék a csatát, vissza kell hozni a sereg harci kedvét és erre nincs is jobb mód mint az ellenség véres zászlaját meglobogtatni a saját bázisukon. De a harci kedvet semmi sem ronthatná jobban mint az a tény, hogy eltűnt a saját nemzetük zászlaja...

Röviden:

Az nyer, aki mindkét zászlót a bázisára viszi, mielőtt lejár a játékidő.


Defend the Base (Bázisvédés)

A feladat nagyon egyszerűnek hangzott a mélységi felderítők számára. Felkutatni az ellenség bázisát, majd bemérni a célpontot a távolsági lézerrel és továbbítani az adatokat a légierőnek. Az erre kapott műszer természetesen elromlott. A csapat valamely tagjának be kell jutnia a bázisba, mert onnan kell továbbítani a jelet, hogy a légierő megkapja a megfelelő koordinátákat. Nagy vérfürdőre lehet számítani mire egy katona is bejut élve az ellenség bázisára, de valakinek ezt a munkát is el kell végeznie...

Röviden:

Az egyik csapatnak meg kell védeni a bázist a másiknak be kell jutnia vagy meg kell semmisíteni a bent lévő csapatot.


Ammo Rush (Lőszerfutam)

A fák lombjai között látszik, hogy a harctér felett egy katonai gép suhan el és kidob egy lőszeres ládát... Na de kinek? Gondolják a katonák, hiszen a láda a két fél között ért földet. Mind két fél számára jól jönne ez a kis utánpótlás, és az is ha ezt a sok muníciót nem az ellenség szerzi meg. Ezért tűzharcba is keverednek és az egyre fogyó lőszer hatására a láda már-már életfontosságúvá válik.

Röviden:

A pálya közepén található ládát el kell hozni a saját bázisra. A játékot kétféle módon lehet játszani:
- Üres ládával
- A ládába mindkét csapat belerak x számú lőszert (pl: mindenki 25 darabot) és azé a csapaté lesz aki ezt vissza tudja vinni a bázisra

Minimum (fizetendő) létszám: 10 fő

Időtartam: 3 óra

Alapdíj: 3.990 Ft/fő

A feltüntetett alapdíj magába foglalja a
- felszerelést (thermolencsés maszk, 0,8 L-es sűrített levegős palack, Tippmann 98-as marker, 200 db festékgolyó űrtartalmú gravitációs tár golyók nélkül),
- a pályabérlést,
- a levegő töltést,
- a játékvezetést és
- a csapatkép készítését.

Plusz költség a festékgolyó, amelynek díja 20 Ft/db. Ebből paintball esetén minimum 200 db szükséges, Ezt követően 100 darabos és 200 darabos csomagokban lehet megvásárolni a festékgolyót. A védőruha bérlésének ára +490 Ft/fő.

Biztonságos?

Igen. Minden sportnál van valamekkora esélye a sérülésnek, de a statisztika szerint a paintball nem veszélyesebb, mint a horgászat vagy a bowling – amíg a játékosok az egyszerű biztonsági szabályokat betartják.

Fáj ha eltalálnak?

Attól függően, hogy melyik testrészen és milyen távolságból találnak el, a telitalálat fájhat kicsit. Szabályozott, hogy a paintball puskából kilőtt golyó milyen maximális sebességgel repülhet, ezzel is kizárva a sérüléseket. De a játék során az arcot és szemet kötelező védeni! Hogy igazán biztonságban légy, a játék alatt soha ne vedd le a maszkot, védőszemüveget!

A találatokon túl a játék hevében előfordulnak esések is, így a legrosszabb esetben néhány horzsolással mész haza.

Hány éves kortól lehet játszani?

Jellemzően 10 éves kortól, de azt gondoljuk, hogy a szülőnek kell tudnia eldönteni, hogy érett-e már erre a játékra a gyermeke. A 18 év alatt játékosok ezért csak szülői beleegyező nyilatkozat aláírása után paintballozhatnak.

Biztonságos?

Igen. Minden sportnál van valamekkora esélye a sérülésnek, de a statisztika szerint a paintball nem veszélyesebb, mint a horgászat vagy a bowling – amíg a játékosok az egyszerű biztonsági szabályokat betartják.

Mit vegyek fel?

Játék közben viselj egy kényelmes régi ruhát (pl. terepmintás nadrág, farmer, overál, pulcsi, stb.). A legmegfelelőbb lábbeli egy régi futócipő (semmiképpen se legyen stoplis!). Hozz magaddal váltóruhát! A védőfelszerelést Mi biztosítjuk.

Valaki el fogja magyarázni a szabályokat?

Igen, minden játéknál ott van egy játékvezető, aki elmagyarázza, hogyan kell használni a felszerelést és hogyan kell biztonságosan játszani. Valamint segít megszervezni a játékot is.

Használhatom a mobilomat játék közben?

Sajnáljuk, de nem mobilozhatsz a pályán. A biztonság miatt levárjuk az osztatlan figyelmet. És hidd el, a játékot is jobban fogod élvezni, ha valóban csak arra figyelsz!

Miből készül a paintball golyó?

A külső „burok” hasonló anyagból készül, mint a gyógyszerkapszulák – egyfajta zselatin kapszula. A töltelék ételfesték, nem mérgező, teljesen lebomlik, tehát környezetbarát.

Felszedhetem és „újra hasznosíthatom” azokat a lövedékeket, amik nem törtek szét?

Nem! És azokat se töltsd be, amiket „csak” elejtettél. Lemosni se próbáld, mert a poros és a nedves töltény is pontatlanul repül majd, ráadásul a paintball puskát is tönkre teheti.

Van valamilyen fizikai, egészségügyi feltétele a játéknak?

Nem igazán, de mint minden sportnál, a painball előtt is érdemes bemelegíteni. Mivel jellemzően a játék gyors sprinteket igényel, a jó fizikai erőnlét előnyt jelent.

Ha valamilyen, a sportolást befolyásoló egészségügyi problémád van, kérlek jelezd felénk, és egyeztess kezelőorvosoddal is!

Kérjük, ne igyál alkoholt (és ne használj más tudatmódosító szert sem) buborékfoci előtt! Ha úgy ítéljük meg, hogy ittas vagy, nem engedhetünk játszani, mert balesetveszélyes.

A paintball festéket ki tudom mosni a ruhámból?

Igen, a festék vízben oldódó.