1. Felszerelés
  2. Szabályok
  3. Játékstílusok
  4. Árak
  5. GY.I.K.

A buborék

A játékban használt felfújható buborék egy olyan gömb, aminek a közepén egy cső van. Ebben a csőben állsz, ez védi a felsőtested. Van egy nyílás a fejed felett és a lábadat nem akadályozza a mozgásban. A buborék belsejében két biztonsági öv tartja a buborékot a válladon (mint egy hátizsák), valamint két fogantyúban tudsz kapaszkodni.


A ruházat - avagy miben menjek buborékfocizni?

Abban, amit egy focimeccsre vagy egy kardio edzésre vennél fel: rövid vagy hosszú melegítő, póló, sportcipő (de kerüld a szegecses vagy stoplis cipőt!). Előny, ha a ruhádon nincs cipzár.

A buborékban jól ki lehet melegedni, ezért hozz magaddal váltóruhát!

Hogy még nyugodtabban „pattoghass”, nyugodtan vegyél fel térdvédőt és/vagy bokamerevítőt.

Kérjük vegyél le minden ékszert: se gyűrű, se óra, se más testékszer ne legyen rajtad a buborékban!

Továbbá hosszú hajú játékosoknak „kötelező” a hajgumi (ne hajcsatot használj)! Egy „bukfencnél” – ami játék közben gyakran előfordul – beakadhat a hajad a buborék és a föld közé. Jaj! Inkább fogd össze!

A fő különbség a foci és a buborékfoci között az, hogy a buborékot lökhárítónak használva bátran egymásnak ütközhettek: néhány vidám pattanás és szaladhatsz is tovább. :)

Minimum létszám: 8 fő, de élvezetesebb a játék, ha többen vagytok.

Maximum létszám: 1 órás játék esetén 20 fő. Ha többen vagytok, mint 20-an, akkor 1 óra kevés ahhoz, hogy mindenki ki tudja élvezni a játékot, ezért javasoljuk, hogy gyertek több órára.


Biztonsági szabályok

Tilos éles vagy egyéb sérülést okozható tárgy viselése (pl.: szöges cipő, ékszer)

Tilos játék előtt alkohol, drog, tudatmódosító szer használata

Ne játssz, ha valamilyen egészségügyi probléma miatt orvosod ellenjavaslatot tesz, ha várandós vagy, vagy ha műtéten estél át az elmúlt fél évben.

Amikor már rajtad a buborék, soha ne lökj fel olyat, akin még nincs.

Hagyományos játék

Játékszabálya megegyezik a hagyományos fociéval, kivéve, hogy szabálytalankodni és fellökni a másikat engedélyezett. Hiszen a játékosokat fejtől térdig egy óriási felfújt buborék védi, biztonságossá téve az eséseket. Nincs kapus, a cél egyszerűen a lehető legtöbb gól szerzése.

Röviden: Bátran lökd fel a másikat!


A kör királya/királynője

Nincsenek csapatok, mindenki mindenki ellen játszik. Egy nagy kijelölt kör belsejébe áll minden játékos. Sípszóra a játékosok elkezdik kilökni egymást a körből. Aki utolsónak a körben marad, az lesz a Király vagy a Királynő!

Röviden: Lökd ki a többieket a körből!


Spartacus

Ezt a játékot hívhatnánk „Maradj talpon”-nak is. ;) Két csapat sorakozik fel egymással szemben. Akinek a buborékja érintette a földet, kiesik. Tehát az a csapat nyer, amelyik előbb löki fel az ellenfél csapat játékosait.

Röviden: Csak maradj talpon!

Minimum (fizetendő) létszám: 10 fő

Időtartam: 1 óra

Ár: 3.990 Ft/fő

Honnan ered a buborék foci?

A játék 2012-ben, Norvégiából indult hódító útjára.


Mi van akkor, ha nem tudom, hogy végül hányan fogunk játszani?

Semmi gond. Foglaláskor mondj egy várható létszámot, később pontosítunk.


Nálunk is tudunk játszani? Választhatok saját helyszínt?

A legtöbb játékot a győri aranyparton rendezzük, de szívesen megyünk új helyszínekre. Egy atlétika pálya, egy park vagy iskolaudvar is ideális helyszín lehet. A hagyományos focipályánál kisebb pálya az ideális, kb. a kosárlabda pálya méret. De ügyelni kell rá, hogy a helyszín legyen „puha”: szőnyeggel borított, füvesített vagy párnázott.

Megjegyzés: Ha a választott helyszín használata engedély köteles és/vagy bérleti díj ellenében használható, akkor az ezzel kapcsolatos költségek a játékosokat terhelik.


Biztonságos?

Mint minden sportnál, a buborék focinál is fennáll a sérülés kockázata, de csak annyira, amennyire egy hagyományos focimeccsnél. Ne legyél vakmerő, kövesd a biztonsági utasításokat, és várhatóan minden rendben lesz. Ha valamilyen, a sportolást befolyásoló egészségügyi problémád van, kérlek jelezd felénk, és egyeztess kezelőorvosoddal is!

Kérjük, ne igyál alkoholt (és ne használj más tudatmódosító szert sem) buborékfoci előtt! Ha úgy ítéljük meg, hogy ittas vagy, nem engedhetünk játszani, mert balesetveszélyes.


Valaki el fogja magyarázni, hogy hogyan kell csinálni?

Igen, minden játéknál ott van egy játékvezető, aki elmagyarázza, hogyan kell használni a felszerelést és hogyan kell biztonságosan játszani. Valamint segít megszervezni a játékot is.


Bérelhetem csak a buborékokat, játékvezető nélkül?

Nem. Egy speciális szakértelmet igénylő eszközről van szó: a buborékokat megfelelően kell előkészíteni a játékhoz. És biztonsági okokból is hasznos a játékvezető jelenléte.


Van minimum vagy maximum magasság?

Nincs, de ha lesz 190 cm-nél magasabb játékos, kérjük jelezd, hogy megfelelő buborékkal készüljünk.


Van minimum és maximum testsúly?

Nincs, de ha lesz 110 kg-nél nehezebb játékos, kérjük jelezd, hogy megfelelő buborékkal készüljünk.